Blog

Tas en portemonnee in één

13 oktober 2020

Soms heb je geen zin om een grote tas mee te zeulen. Je wilt dan een klein tasje waar al je essentials in passen. Een tas met een vakje voor je kleingeld en met een hengsel is dan ideaal. Op deze manier heb je je handen vrij, zie je er leuk uit en heb je toch al je spullen bij je wanneer je op pad gaat!    

 

Lees meer »

Weet wat je mee wil nemen

Als je op zoek bent naar een klein tasje, is het handig als je van te voren bedenkt wat je allemaal mee wil nemen als je de deur uitgaat. Wil je alleen je portemonnee kwijt? Of wil je dat er ook ruimte is voor bijvoorbeeld een lippenstift. Als je weet wat er in het tasje moet passen, is het meteen duidelijk hoe klein of groot het tasje moet zijn om al je spullen erin kwijt te kunnen.     

Tasje voor je telefoon

Tegenwoordig gaat vrijwel niemand meer op pad zonder zijn telefoon. Om deze reden is het handig als er in je kleine tasje ook ruimte is voor je mobieltje. Dan kun je hem makkelijk opbergen en wordt hij beschermd tegen vuil en krassen.

Afneembaar hengsel

De ene keer wil je met een tas op pad die een schouderhengsel heeft en de andere keer draag je het tasje liever in de hand of gebruik je hem als portemonnee. Precies om deze reden is de Fox Bag ontworpen. In dit leuke tasje passen niet alleen al je essentials, je kunt hem ook elke keer anders dragen. Het hengsel is namelijk afneembaar, waardoor je het tasje in een handomdraai omtovert tot een clutch of portemonnee. Drie in één dus!

Grote portemonnee     

Ga je voor een klein tasje of toch liever voor een portemonnee? Zoals je hierboven leest, hoef je niet te kiezen: je kunt ook voor een combinatie van beide gaan. Ook is het mogelijk om voor een grote portemonnee te kiezen, hier kan nog iets meer in dan alleen pasjes en (munt)geld. Een grote portemonnee kun je ook als clutch gebruiken. Functioneel en fashionable tegelijk.

Tassen voor je laptop

13 oktober 2020

Wanneer je veel op stap bent en je graag je laptop meeneemt, is het fijn als je hier een goede tas voor hebt. Op die manier is je laptop goed beschermd en wordt het vervoeren ervan naar je werk, school of opleiding een stuk eenvoudiger. Waar moet een goede laptoptas aan voldoen? 

 

 

Lees meer »

Tas waar je laptop in past

Het lijkt een open deur, maar begin met het opmeten van je laptop. Er zijn namelijk enorm veel verschillende formaten en daardoor is het goed om te weten hoe groot de tas moet zijn waar jij je laptop in gaat vervoeren. Het is zonde als je een leuke tas hebt gevonden en dat daarna blijkt dat je laptop te groot is voor die tas. Zorg ook altijd dat de tas net iets groter is dan de laptop zelf. Het is onhandig als het elke keer een gedoe is om de laptop erin en eruit te halen en het zorgt er vaak ook voor dat de tas en rits sneller slijten.

Laptopvak

Je kunt ervoor kiezen om voor een tas te gaan waar een speciaal laptopvak in is gemaakt. Het is ook mogelijk om gewoon voor een leuke tas te gaan waar je laptop toevallig in past. Eventueel kun je de laptop eerst in een sleeve doen, zodat deze beschermd wordt tegen stoten en krassen. Het voordeel van een tas met een speciaal laptopvak is dat zo’n tas overzichtelijk is. Kies sowieso voor een laptoptas met rits en meerdere vakjes, zo houd je de tas eenvoudig georganiseerd. 

Laptoptas voor dames en heren

Voor een zakelijke en chique look is het leuk om voor een leren laptoptas te kiezen, of je nu een man bent of een vrouw. Leer wordt in het gebruik alleen maar mooier, terwijl stof of een ander materiaal na verloop van tijd vaak vies wordt. Leer kun je poetsen en hierdoor krijgt het niet alleen zijn glans terug, maar wordt het ook waterafstotend. Van een leren laptoptas heb je gegarandeerd jaren plezier als je hem goed onderhoudt: een leren laptoptas is dan ook een duurzame keuze.  

Laptop en boeken

Bedenk van te voren of je alleen je laptop wil vervoeren in de tas of dat er ook extra ruimte moet zijn voor boeken of andere spullen. In de meeste laptoptassen is ruimte voor mappen van A4-formaat. Hierdoor kun je eenvoudig al je zakelijke spullen vervoeren. Door te kiezen voor een tas die naast hengsels ook een lange schouderband heeft,  kun je dit ook nog op comfortabele wijze doen! 

Hoe kun je tassen het beste bewaren?

4 oktober 2020

Als je een exclusieve, handgemaakte tas hebt gescoord dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Hoe houd je een tas jarenlang mooi en hoe kun je tassen het beste opbergen? Je leest het hier. 

Lees meer »

Hoe houd je de tas mooi? 

Een leren tas is een natuurproduct en leer krijgt een speciale behandeling om zo lang mogelijk mooi te blijven. Door de bewerking en doordat leer zo'n sterk, stevig en soepel materiaal is, kun je er vanuit gaan dat een leren tas jaren meegaat. Toch is het verstandig om goed voor je tas te zorgen. Dit doe je door je tas niet in het felle zonlicht te bewaren. Vooral suède heeft de neiging om van kleur te verschieten en dat is natuurlijk zonde. Bewaar je tas dus op een donkere plek als je hem niet gebruikt.  Hoe kun je tassen het beste bewaren? 

Als je een exclusieve, handgemaakte tas hebt gescoord dan wil je natuurlijk dat die zo lang mogelijk mooi blijft. Hoe houd je een tas jarenlang mooi en hoe kun je tassen het beste opbergen? Je leest het hier. 

Hoe houd je de tas mooi? 

Een leren tas is een natuurproduct en leer krijgt een speciale behandeling om zo lang mogelijk mooi te blijven. Door de bewerking en doordat leer zo'n sterk, stevig en soepel materiaal is, kun je er vanuit gaan dat een leren tas jaren meegaat. Toch is het verstandig om goed voor je tas te zorgen. Dit doe je door je tas niet in het felle zonlicht te bewaren. Vooral suède heeft de neiging om van kleur te verschieten en dat is natuurlijk zonde. Bewaar je tas dus op een donkere plek als je hem niet gebruikt.      

Als je tas nieuw is, hoef je hier niet mee bezig te zijn. Maar heb je de tas al een tijdje, dan is het goed om af en toe te checken of het leer niet aan het uitdrogen is. Als dit het geval is kun je het leer inspuiten met een voedende spray of licht poetsen. Smeer nooit te dik, want je wil niet dat je tas gaat afgeven of plakkerig wordt. Je kunt het beter een paar keer lichtjes herhalen als je merkt dat je tas wat aandacht verdient. Doe sowieso altijd eerst een stukje aan de binnenzijde of een andere plek die niet in het oog springt om te checken of het verzorgingsproduct geen vlekken of kringen veroorzaakt. Bewaar je tassen in ieder geval nooit in de buurt van een verwarming, dit zorgt er namelijk voor dat leer sneller uitdroogt.   

Hoe kun je tassen het beste opbergen? 

Hoe trots je ook op je tassencollectie bent, je kunt ze beter niet allemaal aan de kapstok hangen of tentoonstellen. Je zorgt het best voor je tas wanneer je deze in een donkere ruimte opbergt. Daarnaast is het fijn als je tassen een beetje de ruimte hebben, als ze maandenlang platgedrukt tegen elkaar staan, kunnen ze uit model raken en dat wil je natuurlijk niet! 

Kast

Heb je nog een plekje over in je kledingkast? Dan is dit de beste plek om je tassen op te bergen. Op een plankje allemaal naast elkaar is lekker overzichtelijk en zo kun je gelijk zien welke tas het beste bij je outfit staat, wanneer je je 's ochtends aankleedt.   

Hal

Heb je in jouw gang een mooi plekje om je tassen te bewaren? Zorg dan dat ze niet aan het zonlicht worden blootgesteld. Bewaar ze bijvoorbeeld in stoffen zakken of in handige dozen, op deze manier worden je tassen het best beschermd tegen zonlicht en stof. 

Deur

Niet iedereen heeft de ruimte om tassen in een kast of in de hal op te bergen. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt, kan het ook een idee zijn om al je tassen aan de deur te hangen. Dit kan zowel naast elkaar als onder elkaar aan speciale tassenhangers. Zorg ervoor dat je tassen niet in de zon hangen en elkaar niet platdrukken.  

Hoe kan je tassen overzichtelijk opbergen? 

Heb je een grote collectie tassen? Dan is het soms lastig om het overzicht te behouden. Hier wat tips om nooit meer op zoek te zijn naar die ene tas! 

Formaat

Veel vrouwen kiezen ervoor om kleine tassen in grotere tassen te bewaren. Hoewel dit misschien praktisch klinkt, heb je zo al snel geen overzicht meer. Want in die grote shopper, past een kleinere handtas en wanneer je daar weer clutch in stopt…. Je begrijpt, binnen no time ben je de clutch kwijt;) 

Het is daarom handiger om tassen op maat naast elkaar te plaatsen. Bijvoorbeeld links op een plank de clutches, rechts de grote shoppers en daar tussenin al je andere tassen op formaat gesorteerd. Bewaar jij je tassen niet op een plank? Maar bijvoorbeeld in manden of dozen? Dan kun je misschien verschillende manden of dozen maken per type tas. Bijvoorbeeld een mand met kleine clutches, een mand met handtassen en een mand met grote shoppers.   

Kleur 

Ben jij meer van de kleurtjes? Dan kun je tassen ook daar op rangschikken. Dit werkt alleen als je effen tassen hebt. Zodra je van tassen houdt met drukke prints of tasjes die van verschillende kleuren leer zijn gemaakt, werkt dit niet. Als je al je tassen in stoffen zakken bewaart evenmin. 

Beschrijving   

Heb je al je tassen netjes in boxen opgeborgen dan kan het soms knap lastig zijn om te weten welke tas in welke box zit. Om het overzicht te behouden, kun je foto's van je tassen op de box plakken of een briefje waarop je schrijft welke tassen erin zitten. Op deze manier houd je gegarandeerd het overzicht!